93ти IETF собир во Прага

Во перидот од 19 до 24 јули 2015, во Прага ќе се одржи 93тиот IETF (Internet Engineering Task Force) собир. За овој петдневен настан се пријавени над илјада гости, а објавената агенда опфаќа многу разновидни теми од информатичката област како што се рутирачките протоколи, ДНС, менаџмент и безбедност на мрежите и многу други. Домаќин на настанот ќе биде и чешкиот регистрар на домени https://www.nic.cz/, со коj МАРнет соработува. Во продолжение линк кон интернет страницата на која се објавени повеќе детали за настанот.

https://www.ietf.org/meeting/93/index.html